Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Üç ay boyunca edebiyat konuşulacak



Toplam oy: 814

Kavis Kitap ile Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle İstanbul’da, 21 Ocak-3 Haziran 2011 tarihleri arasında her cuma bir edebiyat etkinliği düzenlenecek. “Edebiyat Buluşmaları” başlığı altında gerçekleştirilecek etkinliklerde sanat-edebiyat konularında önde gelen aydınlar ve yazarlar söz alacak. Herkese açık olan toplantılar Levent Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

 

Edebiyat Buluşmaları, 21 Ocak Cuma günü Reşat Nuri Güntekin üzerine bir toplantıyla başlıyor. Çalıkuşu’nun 88, Yaprak Dökümü’nün 80. yılları anısına düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yapacak; ardından Sennur Sezer, Adnan Binyazar ve Prof. Dr. Üstün Dökmen söz alacaklar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etkinliğin ilk üç aylık programı şöyle:

 

Konu: Polisiye Edebiyatımız Ne Halde?

Tarih: 28 Ocak 2011 Cuma

Saat: 19:30

Konuşmacılar: Erol Üyepazarcı, Sevin Okyay, Celil Oker

 

Konu: Sinema Edebiyata Bakıyor

Tarih: 04 Şubat 2011 Cuma

Saat: 19:00

Konuşmacılar: Atillâ Dorsay, Hülya Koçyiğit, Osman Şahin

 

 

Konu: Siyasetten Edebiyata

Tarih: 11 Şubat 2011 Cuma

Saat: 19:30

Konuşmacılar: Enver Aysever; Öner Ciravoğlu

 

 

Konu: Genç Yazarlar ve Çağımıza Bakış

Tarih: 18 Şubat 2011 Cuma

Saat: 19:00

Konuşmacılar: Cem Kalender, Nalân Kiraz, Suat Duman

 

 

Konu: Çizgi Sanatı Siyasete Bakıyor

Tarih: 25 Şubat 2011 Cuma

Saat: 19:30

Konuşmacılar: Turgut Çeviker, Behçet Çelik

 

 

Konu: Kadın, Özgürlük ve Edebiyat

Tarih: 8 Mart 2011 Salı

Saat: 19:30

Konuşmacılar: Nalân Kiraz, Özden Soyalp, Zekiye Boyana

 

 

Konu: Aydınlar Üzerine

Tarih: 11 Mart 2011 Cuma

Saat: 19:30

Konuşmacı: Banu Avar

 

Konu: Ulus Devletlerin Sonu Geliyor mu?

Tarih: 18 Mart 2011 Cuma

Saat: 20.00

Konuşmacı: Emre Kongar

 

 

Konu: Psikoloji ve Edebiyat

Tarih: 25 Mart 2011 Cuma

Saat: 19:00

Konuşmacılar: Alper Hasanoğlu, Yankı Yazgan

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.