Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Aylak Adam Yayınları öykü yarışması düzenliyor



Toplam oy: 811

Aylak Adam Yayınları, edebiyata yeni isimler kazandırmak amacıyla, 2014’ten başlayarak her yıl öykü ödülü yarışması düzenleyecek. Bu yıl ilki düzenlenecek ödüle daha önce öykü kitabı yayımlanmamış öykücüler, yaş sınırlaması olmaksızın kitap bütünlüğüne ulaşmış, yayıma hazır dosyalarıyla katılabilecekler. Dosyadaki öykülerin dergilerde yayımlanmış olması ise ödüle katılmaya engel değil.

 

Aylak Adam Öykü Ödülü’nün bu yılki jürisi Adnan Özyalçıner, Necati Tosuner, Berna Durmaz, Kerem Işık, Pelin Buzluk, Bora Abdo ve Kadir Yüksel’den oluşuyor. Son katılım tarihi 31 Ekim olan ödülün kazananı 14 Şubat 2015’te açıklanacak ve ödülü alan dosya üç ay içerisinde Aylak Adam Yayınları tarafından kitaplaştırılacak. Ödül tutarı ise 2 bin 500 TL.

 

Ödüle katılacak dosyalarda ‘rumuz’ kullanılacak. Öykü dosyasına eklenecek, yazarı tarafından kapatılmış ayrı bir zarfta yazarın adı soyadı, kısa yaşam öyküsü, posta ve e-posta adresleri, telefon numaraları bulunacak. Ödüle gönderilecek dosyalar bilgisayarda, 12 puntoyla, çift aralıklı olarak yazılmış olmalı ve 8 kopya olarak gönderilmeli. Ayrıca dosyaya bir de CD kopyası eklenmeli.

 

Yarışmaya katılmak isteyenler için adres de şöyle: Aylak Adam Kültür Sanat Yayıncılık - Merkez Mah. Kesir Sok. Çakmak Apt. No: 5/4 Çekmeköy / İstanbul

Yorumlar

Yorum Gönder


Birden fazla öykü mü? Kitap olabilecek uzunlukta bir öykü mü?

39%
61%

Kitap bütünlüğüne ulaşmış ibaresi asgari bir sınır mı demek acaba uzunluk konusunda? Ya da birden fazla öykü anlamına mı gelmekte?

38%
62%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.