Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kurgu dalında Pulitzer Ödülü, Viet Thanh Nguyen'in oldu



Toplam oy: 406

Kurgu, şiir, müzik, gazetecilik ve haber fotoğrafı gibi dallarda kişi veya kurumlara verilen Pulitzer Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Viet Thanh Nguyen'in Vietnam Savaşı'nı konu alan, bir casus, bir savaş ya da bir mültecilik romanı olarak okunmaya açık kitabı The Sympathizer kurgu dalında ödülün sahibi olurken, şiir dalında Peter Balakian'ın Ozone Journal adlı eseri Pulitzer'e layık görüldü. Ödülün açıklanmasının ardından The Guardian, son aylarda adaylar arasından Hanya Yanagihara'nın A Little Life adlı romanı sıkça tartışılırken, London Review of Books'ta ya da New York Review of Books'ta The Sympathizer eleştirisine yer verilmemesinin şaşırtıcılığına değinen bir yazı yayınladı. Diğer adaylar ise şunlardı: Fates and Furies (Lauren Groff), Mislaid (Nell Zink) ve The Sellout (Paul Beatty). 

 

 

Viet Thanh Nguyen'in Vietnam Savaşı'nı konu alan, bir casus, bir savaş ya da bir mültecilik romanı olarak okunmaya açık kitabı The Sympathizer kurgu dalında ödülün sahibi oldu.

 

 

 

Adaylar arasında Doğan Haber Ajansı'ndan Nilüfer Demir'in, üç yaşındaki Suriyeli Aylan Kürdi'nin Bodrum kıyılarına vuran cansız bedenini görüntülediği fotoğrafın da bulunduğu "flaş haber fotoğrafı" dalında ödülü, Thomson Reuters Ajansının fotoğraf ekibi ile The New York Times gazetesinden dört kişilik bir ekip aldı.

 

Pulitzer Ödülleri Kurulu'ndan Mike Pride'in Columbia Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Lisans Enstitüsü'nde açıkladığı ödülleri kazanan kişi ve kurumlar şöyle:

 

Kamu Hizmeti: Associated Press

 

Son Dakika Haberciliği: Los Angeles Times

 

Açıklayıcı Gazetecilik: T. Christian Miller (ProPublica), Ken Armstrong (The Marshall Project)

 

Araştırmacı Gazetecilik: Leonara LaPeter Anton-Anthony Cormier (Tampa Bay Times), Michael Braga (Saratosa Herald Tribune)

 

Ulusal Habercilik: The Washington Post gazetesi çalışanları

 

Uluslararası Gazetecilik: Alışsa J. Rubin (The New York Times)

 

Yerel Gazetecilik: Michael LaForgia, Cara Fitzpatrick, Lisa Gartner (Tampa Bay Times)

 

Yazı: Kathryn Schultz (The New Yorker)

 

Yorum: Farah Stockman (The Boston Globe)

 

Eleştiri: Emily Nüssbaum (The new Yorker)

 

Editöryal Yazarlık: John Hackworth (Sun Newspapers)

 

Editöryal Karikatür: Jack Ohman (The Sacramento Bee)

 

Son Dakika Haber Fotoğrafçılığı: Mauricio Lima, Sergey Ponomarev, Tyler Hicks, Daniel Etter (The New York Times); Thomson Reuters fotoğraf ekibi

 

Fotoğrafçılık: Jessica Rinaldi (The Boston Globe)

 

Kurgu: Wiet Thanh Nguyen (The Sympathizer)

 

Drama: Lin Manuel Miranda (Hamilton)

 

Tarih: Custer's Trials: A Life on the Frontier of a New America (T. J Stiles)

 

Biyografi: Barbarian Days: A Surfing Life (William Finnegan)

 

Şiir: Ozone Journal (Peter Balakian)

 

Düzyazı: Black Flags: The Rise of ISIS (Joby Warrick-Doubleday)

 

Müzik: In for a Penny, In for a Pound (Henry Threadgill)

 

Pulitzer Ödülü, Columbia Üniversitesi tarafından Joseph Pulitzer adlı Macar asıllı ABD'li gazetecinin adına veriliyor.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.