Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Yekta Kopan, Sözünü Sakınmadan'da!



Toplam oy: 1628

SabitFikir ve İstanbul Modern işbirliğiyle düzenlenen Sözünü Sakınmadan son kez gerçekleşiyor!

 

 

Bugüne dek pek çok önemli edebiyatçıyı binlerce okurla buluşturan Sözünü Sakınmadan, bu kez de hafızalardan silinmeyecek bir söyleşiye daha imza atacak: Usta eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş’in 6 Eylül 2012’deki konuğu Yekta Kopan.


 

 

 

 

 

Yer: İSTANBUL MODERN – BAHÇE

 Tarih: 6 Eylül 2012, Perşembe

Saat: 19.30

Rezervasyon için: etkinlik@istanbulmodern.org

 

 

 

 

SABİTFİKİR VE İSTANBUL MODERN'DEN ORTAK AÇIKLAMA:

 

 

Sabit Fikir ve İstanbul Modern olarak gerçekleştirdiğimiz Sözünü Sakınmadan, Temmuz 2011’den bu yana okurları edebiyata yön veren yazarlarla buluşturdu.

 

Günümüz edebiyat dünyasının en heyecanlı paylaşım ve tartışma platformlarından biri haline gelen bu etkinlik, Murathan Mungan, Hakan Günday, Elif Şafak, küçük İskender, Sema Kaygusuz, Emrah Serbes, Latife Tekin, Cemil Kavukçu, Ayfer Tunç, Enis Batur, Hakan Bıçakçı, Füruzan ve Selim İleri gibi isimlerin bulunduğu 13 yazara ve 5000’den fazla okura ev sahipliği yaptı.

 

Sözünü Sakınmadan hafızalarımızda kuşkusuz, edebiyatımıza nefes aldıran, cesur ve eğlenceli bir edebiyat platformu olarak her zaman yer edecek.

 

Ancak, Sabit Fikir ve İstanbul Modern olarak yeni ve yaratıcı başka projeler geliştirmek amacıyla 6 Eylül’de Sözünü Sakınmadan’ın son etkinliğini Yekta Kopan ile düzenliyoruz.

 

İlerleyen dönemlerde, okurların karşısına keyifli projelerle çıkmayı sürdüreceğiz.

 

 

 

Geçmiş etkinlik videolarını incelemek isterseniz tıklayın.

 

 

 

YEKTA KOPAN KİMDİR?

 

Yekta Kopan, 1968 yılında dünyaya geldi. Hayalet Gemi dergisindeki çalışmalarıyla tanınan Kopan’ın ilk kitabı Fildişi Karası 2000 yılında yayımlandı. dtv (Deutscher Taschenbuch Verlag) tarafından yayımlanan Alles Blauealles Grüne dieser Welt ve İngiltere’de yayımlanan The Lounge Companion Vol.2 seçkilerinde birer öyküsüyle yer aldı. Daha Önce Tanışmış mıydık? adındaki e-kitabı, altkitap.com tarafından okurlarla buluşturuldu. Okul öncesi için yazdığı ve Şilili ressam Alex Pelayo tarafından resimlenen çocuk kitabı Burun, Marsık Yayıncılık tarafından 2009 yılında piyasaya çıkarıldı. Yekta Kopan çalışmalarını Milliyet Sanat dergisinde, Milliyet Kitap ekinde ve Fil Uçuşu adını verdiği blogunda sürdürüyor.

 


Yekta Kopan’ın Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri kitabı 2002 yılında Sait Faik Hikâye Armağanı’na değer görüldü. AyrıcaKarbon Kopya adlı kitabıyla Dünya Kitap 2007 Yılın Telif Kitabı Ödülü’nü, kurgusuyla dikkat çeken Bir de Baktım Yoksun ile de 2010 Yunus Nadi Öykü Ödülü ve Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. 2012 başında Bulgarcaya çevrilen Bir de Baktım Yoksun, Mısır-Etrac Yayınevi tarafından da Arapça olarak yayımlandı.

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.