Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap


Yazarlar


Abidin Parıltı

1978 yılında Mardin/Nusaybin’de doğdu. Üniversiteye kadar olan eğitimini Nusaybin’de tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı’ndan 2004 yılında “Anadolu’nun Sözlü Kültüründe Hikaye Anlatıcıları ve Bir Model Oyun” adlı teziyle mezun oldu. “Dengbêjler, Sözün Yazgısı” kitabı 2006′da İthaki Yayınları’nca yayınlandı. Radikal Kitap, Virgül, Milliyet Sanat, Kitaplık, Esmer, Nûdem, Kaçak Yayın, Agora, Toplumsal Tarih, Multi Kulti, Artı Gündem ve Ek Gündem’de yazıları yayınlandı/yayınlanıyor. Televizyon ve sinema projeleri yazdı, yayınlandı. TRT’de metin yazarlığı yaptı. “Anlat ki Seni Göreyim” isimli kadın öykülerinden oluşan oyunu İstanbul ve İzmir’de oynandı. Tiyatro Oyunevi’nde dramaturgluk yaptı. Tol romanının sahneye uyarlanmasında yer aldı. Hiner Saleem’in “Dol” adını taşıyan sinema filminde yönetmen yardımcılığı ve oyunculuk yaptı. Oyun, senaryo ve öyküler yazıyor. “Kader” ve “Ezo Gelin” dizilerinin senaryosunda yer aldı. Öykülerden oluşan ikinci kitabı “heveskuşu” adıyla yayınlandı… Türkiye PEN ve Uluslararası PEN yazarlar derneği üyesidir. İstanbul’da yaşıyor.

Tüm Yazıları

Kürt edebiyatı medreselerde serpilen klasik Kürt edebiyatını saymazsak sürgünde var olmuş, orada eserler üretmiş ve son yıllarda yurduna geri dönüş yapmış bir edebiyattır.

 

Savaşın yıkıcılığını söylemeye gerek yok. Bu aşikar. Savaş yıkar, ayırır, dostu bile bazen düşman kılar. Savaş duyguların körelmesinin veya karşıt iki güce dönüşmesinin müsebbibi olabilir.

Aslında öykü yazmaya başlarken ve onları “Heveskuşu” adı altında bir araya getirdiğimde, neden öykü yazdığımı bilmiyordum. Hala da tam olarak bunun nedenini bildiğimi söyleyemem. Sanırım hayatın parçalar halinde üzerime savurduklarını birleştirmek ya da yan yana koymak istemişim.

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.