Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

Kitap okumanın 16 faydası




Toplam oy: 2037

Kitap okumanın harika bir meşgale olduğuna ne şüphe. Fakat yine de uzun ve yorucu bir günün ardından, televizyon kumandasına uzanmak bazen bir romana uzanmaktan daha kolay gelebiliyor. Sakın vazgeçmeyin! Çünkü kitap sevmenin, birçok avantajı var.

 

İşte, bunlardan sadece 16'sı:

 

1) Hiçbir zaman canınız sıkılmaz. Toplu taşıma aracında mısınız? Kitabınızı açın. Doktorun bekleme odasında mısınız? Kitabınızı açın. Arkadaşlarınız hep kitap okuduğunuz için artık sizi dışarıya davet etmiyor mu? Kitabınızı açın.

 

2) İlk buluşmada karşınızdakini değerlendirebileceğiniz harika bir test var elinizde. "Kitap okumam" mı dedi? O ana kadar her şey yolundaydı belki ama bu itirafla ilişkinin ölüm fermanı imzalandı.

 

3) Diğer herkes muhtemelen sıkıcı, tek bir hayat yaşarken, siz yüzlerce değişik yaşamı tecrübe edebilir, yüzlerce insanın zihninde dolaşabilirsiniz. Telepati gibi bir şeydir bu; hatta daha bile iyisi.

 

4) Bir yandan spor yapıp, diğer yandan bir şeyler öğrenebilirsiniz. 1Q84'ü okumuş herkes, spordan neyi kastettiğimizi anlamıştır. Haydi, kollara kuvvet!

 

5) Henüz vizyona girmemiş filmler hakkında ahkam kesebilirsiniz. Örneğin Açlık Oyunları'nın sıradaki filmi...

 

6) Her durum için bir alıntınız vardır. Tıpkı şu an gibi: "Kitaplar her biri eşsiz, birer seyyar tılsımdır. (Stephen King)"

 

7) Benzer şekilde her durumu anlatacak doğru kelimeyi biliyorsunuzdur. Kelime dağarcığınız muazzamdır.

 

8) Tebrikler, size hediye almak çok kolay.

 

9) Kitaplarda karşılaştığınız karakterler size öyle farklı perspektifler sunar ki bunlar aslında birer terapidir. Böylece hayata ilişkin harika tavsiyeler alırsınız.

 

10) İnternetiniz mi kesik? Kimin umrunda! Zaten bu geceyi okuyarak geçirecektiniz.

 

11) İyi okurlar, daha iyi yazarlar.

 

12) Elinizdeki zenginlikle, sayısız sohbet açabilirsiniz.

 

13) Evinizi süslemenize gerek yoktur. Kitap koleksiyonunuz bu işin icabına bakar.

 

14) O kadar çok kitap okudunuz ki artık hayatınıza nasıl heyecan ve dram katacağınızı biliyorsunuz.

 

15) Son araştırmalardan birine göre (bkz. Huffington Post), okumak beyin hücreleriniz arasındaki bağlantıyı güçlendirir. Haklısınız, bu da sizi daha zeki biri yapar.

 

16) Dünyanın her noktasına, hatta geçmişe ya da geleceğe yolculuk yapabilirsiniz. Kendinizi Kolombiya'nın tarihine şahitlik ederken veya Elizabeth zamanının İngilteresine bakarken bulabilirsiniz.

 

 


 

 

GG

 

Kaynak: Huffington Post

 

Görseller: Mert Tugen, Kaan Bağcı

Yorumlar

Yorum Gönder


16. Madde bir süre sonra hayal ve gerçeği,ayıramamasına sebep olabilir.bu da ruh ve akıl hastalığına yol açar

30%
70%

Bencede kitap okumak harita gibidir :-) bize yol gösterir doğru yola varmış oluruz... Kitap en iyi dostur en sadık yoldaştır mum ışıği gibidir.başkalarıda bu ışıktan yararlanabilr

44%
56%

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.